Praktijk Leren & Ontwikkelen
Nieuwe manieren van leren
De zorg is continu in beweging en kampt al jaren met onder meer een tekort aan zorgpersoneel. Deze ontwikkelingen vragen ook om aanpassing van het zorgonderwijs. Andere manieren van opleiden zijn nodig. Zowel voor professionals als voor de nieuwe aanwas. VUmc Academie volgt de ontwikkelingen op de voet en zoekt altijd naar manieren om leren te verbinden aan de praktijk. Zo ondersteunen en adviseren we afdelingen in werkplekleren en verzorgen we trainingen of ontwerpen e-learnings voor werkbegeleiders die studenten op de werkvloer wegwijs moeten maken. Daarnaast is sinds circa twee jaar de master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO) ondergebracht bij VUmc Academie. Een hbo-deeltijdstudie waarbij onderwijsinnovatie een van de belangrijkste speerpunten is. Lees meer over ons aanbod
Verstevigen en verankeren
Jeroen Vergouw en Boy van de Reep optimaliseren werkplekleren op hun afdeling
Als het om bij- en nascholing van professionals gaat, heeft werkplekleren de toekomst. Dat vinden ook Jeroen Vergouw en Boy van de Reep, beiden verpleegkundig teamleider CCU & EHH bij Amsterdam UMC. Samen met VUmc Academie doorlopen zij een Leerleiderschapstraject om het werkplekleren op hun afdelingen zo goed mogelijk vorm te geven.
Tools en theorie
Hans Smit volgde de master Docent HGZO
“Ik wilde een betere docent worden”, zegt Hans Smit, docent Verpleegkunde aan de HvA en IC-verpleegkundige. Hij voegde de daad bij het woord en volgde de master Docent Hoger Gezondheidszorg Onderwijs (HGZO).
Basisprincipes en bezigen
Stefanie van Pelt volgde de training Begeleiden en beoordelen met EPA’s
Het modulaire, flexibel en stapelbaar onderwijs met behulp van EPA’s, moet er onder andere voor zorgen dat verpleegkundigen sneller kunnen worden ingezet op de werkvloer. Stefanie van Pelt, IC-verpleegkundige en werkbegeleider, volgde de training Begeleiden en beoordelen met EPA’s.